Flyingoverseas 版 (精华区)

发信人: magic (独行狂人), 信区: Flyingoverseas
标  题: Personal Statement Sample 2
发信站: 紫 丁 香 (Sat Nov 21 10:05:33 1998), 转信

                        ACADEMIC STATEMENT 
Name: 
Degree desired: Doctorate 
Proposed field of Study: Food Science & Technology 
        Microbiological food safety has always been a focus of concern for the 
food processing industry and the public. Food spoilage microorganisms are 
responsible for approximately one-fourth of the total amount of food disposed 
throughout the world (Huss, 1992). Society also pays a huge economic price for 
the illnesses caused by foodborne pathogens and concomitant decrease of 
productivity. Thus my major interest is in researching methods for detecting 
microorganisms in the food system and the means for controlling or eliminating 
them. 
        After I received my master's degree and serving two years in the 
military, I started working as an Associate Food Scientist at the Food 
Industry Research and Development Institute (FIRDI) in September, 1990. For 
the first 22 months there I was a lecturer in the Training Unit, where I 
taught about food processing plants as a part of employee training under the 
"Food GMP Authorization and Promotion Plan" and the "Promotion of CAS (Chinese 
Agricultural Standards ) Quality Mark System" .Both are important official 
systems for ensuring food quality in Taiwan nowadays; nevertheless, they lean 
toward plant hygienic layout and design, and end-product inspection. 
        At my request, I transferred to the HACCP Working Group in July, 1992. 
This one-year on-line microbiological survey and monitor of food processing 
factories advanced my understanding of environmental stresses on 
microorganisms and the methods of destroying them. My co-workers and I 
submitted the proposals "The HACCP System for Production of Frozen Roasted 
Eel" and "The HACCP System for Production of Ice Bar" in June, 1993. 
        HACCP is a preventive system of food safety. It is more effective and 
reasonable than conventional quality assurance programs based on 
end-production testing. This system has been introduced into Taiwan by FIRDI 
for over four years. However, the concept of HACCP is still frequently 
misunderstood or little known, partly because plant management often mistakes 
it for a "trouble-shooting" system, not a "trouble-preventing" one. Another 
reason is the complexity of decisions about where the "real" CCPs are located 
and what the applicable criteria are for preventing a false sense of security. 
Taiwan is demanding of specialists in this field. 
        From July, 1993, to the present I have been the Assistant Manager, R&D 
Division, in Kasei Frozen Foods Works Co., Ltd. Fortunately I could employ my 
knowledge here in Kasei to achieve an ambitious dream of mine:the "Umbrella of 
Quality Assurance." This encompassed the hygienic design of the processing 
equipment and layout of this plant, employee training and hygienic management, 
cleaning and disinfection procedures, sampling and inspection plans, HACCP 
system, etc. These broadly describe my research interests. 
        In order to enhance my research abilities, I have taken courses in SAS 
(Statistical Analysis System) at Taiwan Institute of Technology. In February, 
1995, I will attend 90 hours of classes in "Technology of Food Quality Control 
Program for High-level Management" at China Productivity Center (CPC). In the 
subsequent months, I am also planning to study books relevant to food 
microbiology to make up for my lack of formal training. And then, most 
importantly, I would like to begin intensive study at your graduate school. 
        If I am admitted, I will apply my effort into achieving the following 
goals: 
        (1) To acquire the knowledge of microbiological phenomena in foods. 
        I plan to take some advanced courses related to food microbiology, 
including the following topics: microbial ecology, control and elimination 
methods in food microbiology, food pathogenic bacteriology and foodborne 
disease hazards, food toxicology, microbiological deterioration, shelf-life 
extension, establishment of microbiological criteria, methods of sampling, 
enumerating, isolating and identifying microorganisms,  etc. 
        (2) To advance my understanding of plant sanitation. 
        At present, few scholars here are carrying out research on this 
subject. I strongly desire to gain expertise in hygienic design of food 
processing equipment, cleaner and sanitizer efficacy, biofilm, waste product 
handling, etc. If the situation warrants, I may also consider taking HACCP 
training courses on or off campus. 
        (3) To improve my abilities with statistics and computer applications. 
        Because statistical procedures are essential tools in food research, I 
intend to take courses related to this area at your institute. 
        Upon the completion of my studies,I will return to Taiwan. I aspire to 
devoting myself to teaching in colleges or continuing my research work in a 
research institute where I can serve the food industry more. 
Reference 
Huss, H.H. (1992) Development and use of the HACCP concept in fish processing. 
 Int'l. J. of Food Microbiology. 15, pp33-44. 

--
※ 来源:.紫 丁 香 bbs.hit.edu.cn.[FROM: 202.118.229.45]
[百宝箱] [返回首页] [上级目录] [根目录] [返回顶部] [刷新] [返回]
Powered by KBS BBS 2.0 (http://dev.kcn.cn)
页面执行时间:4.140毫秒